חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

החלטה בתיק ע"מ 3218/09

: | גרסת הדפסה
ע"מ
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה והשומרון
3218-09
22.10.2009
בפני :
המשנה לנשיא: סא"ל נתנאל בנישו

- נגד -
:
התביעה הצבאית
עו"ד סרן ג'ניה וולינסקי
:
עבד אלעזיז מוחמד עלי אלחלביה
עו"ד איהאב גליד
החלטה

המשיב, יליד 1993, תושב אבו דיס, מואשם בכך שבין החודשים פברואר עד אוקטובר 2009 יידה אבנים לעבר כוחות הביטחון בשתי הזדמנויות. כן נטען כי בחודש יוני 2009 זרק בקבוק תבערה.

יאמר מיד כי המשיב מכחיש את עיקר העבירות המיוחסות לו, מלבד אירוע אחד של זריקת אבנים לפני כ-8 חודשים. עם זאת, מפנה התביעה לאמרותיהם של שלושה עדים, המהוות לדעתה תשתית ראייתית לכאורית להוכחת אשמתו של המשיב.

ראיות אלה נבחנו ע"י בימ"ש קמא בבואו להכריע בבקשת התביעה למעצר עד תום ההליכים. ביהמ"ש סבר כי למרות קיומן של ראיות לכאורה, סתירות פנימיות בדברי העדים מצדיקות את שחרור המשיב בתנאים. על כן, דחה ביהמ"ש את בקשת התביעה, תוך שהגביל את השחרור בהפקדה ובחתימת ערבות צד ג'.

התביעה הצבאית טוענת כי שגה בימ"ש קמא בקביעותיו. התביעה סבורה כי הסתירות אליהן הפנה ביהמ"ש לאו סתירות הן, וכי, מכל מקום, גם אם יש חולשה בראיה זו או אחרת המכלול הראייתי אינו מותיר ספק בדבר אשמת המשיב. עוד טוענת התביעה כי ביהמ"ש התעלם מהעבירה של זריקת אבנים, למרות שלגביה אין מחלוקת ראייתית של ממש. על כך מוסיפה התביעה כי המשיב חשוד בעבירות חמורות המקימות עילת מסוכנות ברורה.

הסנגור מתנגד לערר. לטעמו, החלטת בימ"ש קמא מבוססת כדבעי. לגישתו, אין ראיות לכאורה למיוחס למשיב, מלבד אירוע אחד של זריקת אבנים שהתרחש לפני זמן לא קצר. בנסיבות אלה, בשים לב לגילו של המשיב ולעברו הנקי, סבור הסנגור כי אין מקום להתערב בהחלטת בימ"ש קמא.

עיון בראיות התביעה ילמד חיש מהר על קיומן של ראיות לכאורה. עד תביעה מספר 2 מוסר כי השתתף ביחד עם המשיב, שהוא בן כיתתו, בזריקת אבנים שהתרחשה כשבוע לפני מעצרו  (7.10.09). עד תביעה מספר 3 מסר בחקירתו כי המשיב סיפר לו שזרק בקבוקי תבערה, אם כי הוסיף שאינו יודע האם דברים אלה אמת. עד תביעה מספר 4 אף הוא מוסר תיאור מפורט של המשיב ומציין כי יידה אבנים ובקבוקי תבערה יחד עימו במספר לא מועט של מקרים. עם זאת, יש לציין כי העד אינו מפרט באילו מהמקרים השתתף המשיב. עד התביעה מספר 5 מצידו הפליל את המשיב בזריקת בקבוק תבערה בהזדמנות אחת בחודש יוני "בשעה 06:00 או 07:00 בלילה" .

בימ"ש קמא סבר כי אמרה אחרונה זו נגועה בסתירה פנימית, מאחר שבחודש יוני בשעות 6 ו-7 עדיין קיים אור יום. אלא שבעניין זה נראה לי שלא ניתן לשלול את פרשנות התביעה כי כוונת העד הייתה לציין שמדובר בשעות הערב. מכל מקום, אינני סבור שעל בסיס דיוק זה ניתן לומר שהעדות "נסתרת מתוכה" כגרסת בימ"ש קמא. הוא הדין באשר להודאת המשיב בפני עד תביעה מספר 3. משקלה של הודאה זו יבחן לבטח במהלך המשפט עצמו, אך המדובר לכאורה בהודאה בפני מי שאינו איש מרות אשר ניתן להסתמך עליה בשלב זה, ולו כראייה מחזקת. זאת בניגוד לגישת בימ"ש קמא שסבר כי היא חסרת כל ערך ראייתי. הצדק עם התביעה כי ביהמ"ש לא התמודד עם עדות עד מספר 2, המבססת לכאורה עבירה נוספת של יידוי אבנים. לבסוף, אציין כי גם אם העדים אינם מאשרים את דברי זה את זה, אין בכך כדי לפגום בראיות.

בנסיבות אלה, יש לקבוע כי קיימת תשתית ראייתית לכאורית להוכחת האשמות מבלי שמתקיימים פגמים משמעותיים העשויים להביא לשלילת עוצמתן של הראיות.

לנוכח מהות המעשים, אף מתקיימת עילת מעצר ברורה שאינה מאפשרת הזדקקות לחלופת מעצר.

לנוכח האמור, הנני מקבל את ערר התביעה ומורה על מעצרו של המשיב עד לתום ההליכים. 

ניתנה היום, 22 באוקטובר 2009, ד' בחשוון התש"ע, בלשכה. מזכירות ביהמ"ש תעביר העתק החלטה זו לידי הצדדים.


המשנה לנשיא התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>